بررسی محققان در مورد معنویت
کشف «محل خدا» در مغز توسط روانشناسان معنویت، مفهومی پویاتر است که از بسیاری از بخشهای مغز استفاده میکند. بخشهای خاصی از مغز، نقش مهمتر و برجستهتری ایفاء میکنند، اما تمام این بخشها با هم، برای تسهیل در تجربیات معنوی فرد کار میکنند.
به گزارش سرویس علمی فناوری جام نیوز (24 April)، دانشمندان برای سالها، درباره منطقهای در مغز انسان به عنوان «محل خدا» میاندیشیدند که به عنوان منطقهای متمایز، مسئول امور معنوی است.
اکنون محققان دانشگاه میسوری (Missouri) تحقیقات خود را در این زمینه کامل کرده اند که نشان میدهد معنویت (Spirituality) یک پدیده پیچیده میباشد و مناطق چندگانه از مغز، مسئول بسیاری از جنبههای تجربیات معنوی انسان میباشند.
این تحقیق، مبتنی بر مطالعه قبلی بود که نشان داده بود تعالی معنوی با کاهش کارکرد قطعه دیواری سمت راست مغز همراه میباشد.
علاوه بر این محققان دریافتند که دیگر جنبههای کارکردهای معنوی، با افزایش فعالیت در قطعه پیشانی مغز در ارتباط میباشد.
بر اساس گزارش میل آنلاین (Mail Online)، پرفسور بریک جانستون (Professor Johnstone's) متخصص روانشناسی میگوید: دانشمندان، برای معنویت بنیانهای عصبی روانشناختی کشف کرده اند، اما این بخش منحصر به منطقه خاصی از مغز نمیشود.
وی افزود: معنویت، مفهومی پویاتر است که از بسیاری از بخشهای مغز استفاده میکند. بخشهای خاصی از مغز، نقش مهمتر و برجستهتری ایفاء میکنند، اما تمام این بخشها با هم، برای تسهیل در تجربیات معنوی فرد کار میکنند.
در تازهترین مطالعه، جانستون 20 نفر را که قطعه دیواری سمت راست مغز آنها دچار آسیب مغزی شده بود مورد مطالعه قرار داد. این بخش از مغز در چند اینچ بالاتر از گوش راست، واقع شده است.
وی ویژگیهای معنوی این افراد را مورد بررسی قرار داد و دریافت که شرکتکنندگانی که دچار اختلال مغزی قطعه دیواری راست مغز شده بودند، احساس کمتری از نزدیکی به قدرت برتر (خدا) داشتند.
جانستون میگوید: اما محققان عصب روانشناختی، همگی ثابت کردهاند که تغییر مثبت در سمت راست مغز، توجه فرد را به خود کاهش میدهد. از زمانی که تحقیق ما نشان داد که افراد با این تغییر، بیشتر مذهبی میباشند، مشخص شد که تجربیات معنوی با کاهش توجه بر خود در ارتباط میباشد.
محققان معتقدند که این نتایج با بسیاری از آموزههای معنوی، سازگار میباشد که افراد باید بجای توجه به رفاه خود، به رفاه مردم تمرکز کنند.
جانستون با بررسی فعالیت در قطعه دیواری سمت راست، به رابطه میان افزایش فعالیت در این بخش از مغز و افزایش حضور در اعمال مذهبی پی برده است.
برای اطلاع از سایر اخبار سرویس علمی فناوری جام نیوز اینجا کلیک کنید.